Шофьорът-убиец от Луковит продължава да е в неизвестност

Окръжният съд в Ловеч отново не даде ход на делото срещу убиеца на Влади, Ники и Цвети

Окръжният съд в Ловеч отново не даде ход на делото срещу Хюриет Сюлейманов, предизвикал тежката катастрофа край Луковит, при която загинаха Влади Горанов и Ники Менков, а по-късно в болницата почина и Цвети Таслакова.

Къде е Хюриет? Този въпрос продължават да си задават всички, които са меко казано втрещени от родната съдебна система. Сюлейманов, който е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице не се яви и на днешното заседание. Припомняме, че преди месец съдът го обяви за общодържавно издирване. До ден днешен от него ни вест, ни кост. Слуховете са, че вече е отпрашил в чужбина.

Днес от прокуратурата в Ловеч поискаха да не се дава ход на делото срещу шофьора-убиец, защото обвиняемият е нередовно призован и няма документи, които са изискани от полицията в Разград, дали същият е намерен и дали е в страната. Според прокуратурата по този начин няма как да започне задочен процес в отсъствието на подсъдимия.

От съда обявиха, че Областната дирекция на МВР – Разград ще се задължи да даде писмен отговор какви оперативно-издирвателни действия са извършени спрямо Сюлейманов, предприемани ли са изобщо такива, каква информация за местонахождението му е събрана до момента и има ли данни същият да е напускал страната.

Следващото заседание ще се състои на 27-и март.

Забавянето на хода на делото предизвика недоволство сред родителите на загиналите при катастрофата младежи. Всички приятели на Влади, Ники и Цвети, свидетелите, дори и свидетелят от ромски произход, на който Хюриет е изпотрошил къщата при съпротивата му за арест на 5-ти май, 2014 г. са ужасени от фарса, който се разиграва.