Беленските военни проведоха занаятие за справяне с последствията от наводнения

Военните проведоха практическото занятие край Дунав

В изпълнение на „План за дейността на 55-ти инженерен полк през учебната 2015 г.” се проведе практическо занятие на формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от наводнения на военно формирование 54470 от състава на полка съгласно „Програма за подготовката на формированията от Българската армия за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия”.

Занятието стартира с оповестяване на личния състав на модулното формирование за наличие на опасност от наводнение на част от град Белене и изнасянето му на брега на река Дунав, където се състоя мероприятието.

Под ръководството на командира на военно формирование 54470 подполковник Калоян Василев, военнослужещите отработиха задачи по претърсване, издирване и евакуация на бедстващи хора, отводняване на домове и укрепване на участъци по дигите на река Дунав.

Всички планирани задачи в хода на практическото занятие бяха изпълнени успешно и с висок професионализъм.

Личният състав от полка многократно е оказвал помощ и съдействие на населението в различни бедстващи и пострадали райони на страната. Военнослужещите са доказали своите отлични умения и добра подготовка в изпълнение на отговорните задачи, свързани с третата мисия на Българската армия – „Принос към националната сигурност в мирно време”.