Ще има паметник на Данаил Попов в Плевен

Мисия

27-02-2015, 12:26

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

От АБВ са политизирали идеята за паметник на Емил Димитров, смята Дарин Ангелов

Ще има паметник на Данаил Попов в Плевен. Това потвърди председателят на общинския съвет Дарин Ангелов на пресконференция в пресклуба на БТА.

"Приехме го, разбира се. Ще има паметник, определили сме мястото - в градинката до бившето кино "Освобождение". Предложението беше от Инициативен комитет. Имаше идея и за до Дома на книгата. Сега ще се разглеждат различните проекти и те ще поемат инициатива за събиране на средства за изграждане и монтаж на паметника. Имат визия за проекта как да изглежда. Koмисия към Общината е разгледала идеите. Ще участват скулптури и представители на РИМ - Плевен и ВИМ - Плевен. Надяваме се, че още тази година монументът ще е факт", коментира Ангелов.

Той поздрави АБВ за идеята за паметник на Емил Димитров, но уточни, че е щяло да бъде доста по-рационално, ако идеята не се политизира. "Спектърът на организацията трябваше да бъде доста по-широк. Ако дойде предложение от Инициативен комитет, ще го подкрепим, но няма как да подкрепим политическа партия", отбеляза Ангелов.