Над 7 000 души посетиха Панорамата на миналогодишния 3 март

През миналата година сред посетителите е имало и много млади семейства с деца

Над 7 000 човека са разгледали Панорамата в Плевен само за едни ден – 3-ти март 2014 година. За предходната година посетителите са били над 10 хил, разказа Галин Димитров пред "Фокус ". Той добави, че и през тази година отново се очаква голям интерес.

В Деня на Освобождението няма да има някакви специални инициативи, организирани от служителите на Панорамата. „На самия трети март ще посрещаме гостите на Плевен и Панорама „Плевенска епопея”, добави уредникът. Той посочи и, че традиционните тържества, които се провеждат и днес, по повод празника са организирани и при построяването на културния паметник.

„Ние правим шествие на площада, поднасяме венци и цветя пред Мавзолея и разбира се, се отдават военни почести. След това повечето от жителите и гостите на града, които се включват в тържествата посещават и Панорамата”, обясни още Галин Димитров. По думите му, през миналата година сред посетителите е имало и много млади семейства с деца. И през тази година, традиционно, входът на културния обект ще е безплатен.