Никопол потъна в скръб заради Вероника

Община Никопол иска да помогне на близките за погребението

Никопол потъна в скръб за Вероника. Най-трудно било да съобщят за трагедията на по-голямата ѝ сестра Мирослава, която е бременна и очаква да роди първото си дете през април. Преди разтърсващия разговор в семейството се консултирали с лекар и ѝ дали успокоителни, съобщава “24 часа”.

Мирослава е завършила висше в Стопанската академия в Свищов и работи в банка в Никопол. В момента е в отпуск преди предстоящото майчинство.

“Как се понася тази огромна мъка. Пощадете роднините, не ги притеснявайте”, помолиха близки на фамилията. Потресени са и в гимназията “Христо Ботев”, където Вероника се дипломирала с пълно отличие преди 5 г.

“Много се учеше, беше задълбочена и не спираше да търси нови знания. Всичко ѝ вървеше - по математика с лекота решаваше сложни задачи, силна беше и в хуманитарните науки. Отличаваше се с интелект, но никога не парадираше сред съучениците си. Абсолютен отличник, а толкова тиха, скромна. Беше всеотдайна и сърцата и в извънкласната работа. Обичлива и фина душа - затова връстниците ѝ търсеха дружбата и доверието ѝ, описват преподаватели на Вероника.

От гимназията ще подготвят венец от живи цветя за поклонението на незабравимата си възпитаничка. В малкия крайдунавски град мнозина познават почерненото семейство.

“Трудови и честни хора са. Бащата Трайчо има голям камион и непрекъснато е в движение. Няма умора да върти волана, обичайно товари палети от дървообработващото предприятие. Майката Надя пък държи зеленчуково магазинче и сама продава”, разказват от квартала.

Съветниците към общината и кметът Емил Бебенов са обсъдили възможността да помогнат на близките за погребението.