Оставиха убиеца на Пепи в ареста, грозят го до 10 години затвор

Смъртта на 34-годишния плевенчанин е причинена по непредпазливост

34-годишният Пепи е убит по непредпазливост. Това става ясно от информация на съда по повод постъпило искане от Окръжната прокуратура за постоянен арест за неговия убиец.

38-годишният Т.И.Д. е привлечен като обвиняем за това, че през периода на неустановен ден от февруари 2015 г. до 03.03.2015 г. в Плевен при условията на опасен рецидив е причинил смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда. Посочва се още, че за извършеното тежко престъпление се предвижда наказание "Лишаване от свобода" от 3 до 10 години.

Въпреки, че към настоящия момент в хода на наказателното производство са събрани малко доказателства – разпит на свидетели, извършен оглед на мястото на произшествието и справка за съдимост на Т.И.Д., от някои от тях, макар и косвени, може да се направи обосновано предположение, че той е съпричастен към извършването на престъпното деяние, от което е последвала смъртта на Пепи.

Освен това, от данните за предишните осъждания на обвиняемия е видно, че той е личност с много висока степен на обществена опасност и като такъв може да извърши друго престъпление, а също така този факт обуславя и една реална опасност да се укрие от правораздавателните органи. 

Поради всички тези факти съдът официално му е наложил мярка за неотклонение „Задържане под стража”.