НУ „Христо Ботев” участва в състезанието Spelling Bee 2015

В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г.

Четвъртокласникът Кристиян Стефанов се класира на първо място в училищния кръг на Петото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 06.03.2015 г. в НУ „Христо Ботев” - Плевен. На второ място остана третокласникът Теодор Цветков, информират от школото.

И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 18 април във Велико Търново. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел Хилтън в София.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 273 училища в страната през седмицата от 4 до 7 март 2015 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Надпреварата се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие- КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"