Нов читателски сигнал: Бездомно куче нападна детето ми!

Още читатели ни алармираха за проблеми с бездомните кучета в Плевен

Преди няколко дни публикувахме сигнал на наша читателка, която алармира, че глутница кучета напада хора в района на покрития пазар. Материалът предизвика сериозен отзвук и коментари, а освен това получихме още няколко писма за подобни проблеми. 

"Аз лично съм търсила помощ в общината. Едно от псетата се спусна към детето ми, което беше на около 18 месеца и с абсолютно не ги е предизвикало, просто вървеше на няколко метра след мен и баща си. Добре, че бяхме съвсем близо! Естествено, след подаване на сигнал от мен... нищо не се случи. Попитаха ме има ли пострадали, извадено ли е медицинско свидетелсто и ми обясниха, че редът е да изпратят ветеринар и ако той прецени, че кучетата са агресивни, тогава ще ги омъртвят. Явно трябва нещо да се случи за да се вземат мерки?!", пише Павлинка Митева.

"Привет. В района на блок 121-ви на "Дружба" от години ни тормозят глутница кучета, която се разраства постоянно. В момента са около 20-30 и живеят в изоставени близки сгради. В съседство с нашия блок има детска градина и начално училище. Много хора са хапани от тези кучета! Имаме многобройни жалби, които сме подали, но никой не реагира!", пише ни Костадин Петров.

Сигнал за проблемни кучета получихме и в района на улица "Вит", както и в кв. "Сторгозия".