Нов треньор акостира в Спартак (Плевен)

Александър Дяковски ще помага на Илия Станков

Треньорският щаб на баскетболния Спартак Плевен се увеличава. На пейката до наставника Илия Станков и помощника му Петър Петров ще застане и Александър Дяковски. 185-сантиметровият плеймейкър се завърна в родния си град и отново ще бъде близо до отбора, предава първи сайтът BBALL.BG.

Дяковски се раздели с Черноморец в края на декември 2014 г. заради финансовите проблеми на клуба. През последните няколко месеца юношата на Спартак не успя да си намери нов отбор и до края на 2014/2015 отново ще бъде на паркета, но като помощник-треньор.

32-годишният плевенчанин бе освободен от Спартак през миналото лято и за кратко трупа опит с испанския Жирона в предсезонната си подготовка. През октомври 2014 г. обаче той се разбра с Черноморец, с който записва средно по 4.3 точки, 1.9 борби и 2.2 асистенции в общо 9 двубоя в НБЛ.

Дяковски прави първите си стъпки в баскетбола в зала “Балканстрой” като има зад гърба си 16 сезона с екипа на Спартак, с който печели два бронзови медала от турнира за Купата на България през 2006 г. и 2009 г. Дългогодишен юношески и младежки национал на България.