Медицинският университет отваря врати за Деня на кандидат-студента

Тези, които дадат верни отговори на викторината по биология, ще получат награди

На 19 март от 13:30 ч. ще се проведе традиционният Ден на кандидат-студента в Телекомуникационния ендоскопски център при МУ – Плевен. За пореден път, в рамките на Кандидатстудентска кампания 2015, висшето училище ще отвори врати, за да посрещне учениците от гимназиите в града и региона от последните класове на обучение, техните учители и родители.

Те ще се информират за възможностите за обучение, които предоставя университетът, ще се запознаят с процедурата на кандидатстване, програмите за подготовка, критериите за оценяване. На въпросите на кандидат-студентите ще отговарят представители на ръководството, председателите на изпитните комисии и студенти от различни специалности.

При желание кандидатите ще могат да проверят нивото на своята подготовка, способността си да отговорят на нестандартни въпроси по време на викторината по биология, подготвена от членовете на изпитната комисия. Учениците, дали верни и точни отговори ще получат награди.

Учебното заведение очаква бъдещите студенти на 19 март - четвъртък, от 13:30 ч в зала „Амброаз Паре” на ендоскопския център.