Две години строг затвор за циганин, обрал пациенти в плевенската болница

Ромът вилнял в Клиниката по урология

Районният съд в Плевен призна подсъдимия С.Е.М., с основно образование, неженен, безработен и осъждан, за виновен в това, че на 19.03.2014 г. в Клиниката по урология в УМБАЛ „Д-р Георги Странски” при условията на опасен рецидив откраднал вещи на обща стойност 506 лева от владението на различни собственици,

Апашът, който е от ромски произход, отнел парична сума в размер на 338 лева, полушуба от естествена кожа на стойност 96 лева, вълнен мъжки панталон на стойност 10 лева, мъжка риза на стойност 12 лева и калъф за документи на стойност 1 лев, всичко на обща стойност 457 лева от владението на собственика Х.Д.И. Отделно отмъкнал мъжко кожено портмоне на стойност 5 лева и парична сума в размер на 44 лева от плевенчанина А.С.Д. 

Съдът осъжда апаша на три години лишаване от свобода, но намалява така определеното наказание с 1/3 и постановява подсъдимият С.Е.М. да изтърпи наказание две години лишаване от свобода. Присъдата ще бъде изтърпяна при първоначален строг режим в Затвор или Затворническо общежитие от закрит тип.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от пред Плевенски окръжен съд.