Първокласничка от СОУ "Иван Вазов" тръгна по стъпките на Цвети Пиронкова

Росица Денчева прибави поредна награда към колекцията си от отличия

Първокласничката от СОУ "Иван Вазов" Росица Денчева прибави поредна награда към колекцията си от отличия в тениса. Малката плевенчанка триумфира на традиционния турнир „Зимна купа 2015”, организиран от софийския клуб „Малееви“.

До участие в надпреварата се допускат момичета и момчета до 10 години. Форматът е един сет до 4 гейма, а също така бе предвиден и утешителен турнир. Спортната надпревара се проведе в София в залата на организаторите. В оспорваното състезание се включиха 65 деца от цяла България. За всяка от двете групи - момчета и момичета, бяха определени по четири призови места. С безупречната си игра "Вазовката" победи един след друг всеки от опонентите, дори и тези, които бяха по-големи от нея, и заслужено грабна първо място и купа в категория момичета.

Още когато е била на пет години, при участието си в инициативата „Бъди в Devin форма“, Росица е направила впечатление с играта си на всепризнатия експерт Никой Манчев, съобщават от школото. В края на миналата година - между 31 октомври и 2 ноември, пък се проведе турнира „Тенис 10“. Малката тенисистка и тогава не пропусна да покаже уменията си на корта и завоюва първо място в „Турнира на шампионите“ при момичета до 8 години. За постижението си, което е изключително сериозно за момиче на нейната възраст, тя бе наградена от посланика на САЩ - Марси Рийс, президента на БФТ - Стефан Цветков, както и от представители на генералния спонсор на турнира - GarantiKoza. Първокласничката получи купа и едномесечна тренировъчна стипендия за комплекса „Koza World of Sports” в Истанбул, от която ще се възползва това лято.

Ясно е, че Росица има вроден талант с ракетата, но за развитието на нейните заложби са необходими и тренировки. Тя е възпитаничка на Ангел Ангелов от ТК „Плевен 90“ и през лятото тренира в парк „Кайлъка”, а през зимата ходи чак в Ловеч. Росица е отдадена на спорта и го практикува с интерес. Ние можем само да я поздравим за завидните й успехи и да й пожелаем още много такива занапред,