Почистиха най-посещаваната част в Кайлъка (Снимки)

Представители на Басейнова дирекция – Плевен и РИОСВ – Плевен с екологична инициатива

„Вода и устойчиво развитие” е мотото на Световния ден на водата за 2015 г. Това ще е и основната тема на образователната лекция, която ще се проведе днес, 22 март, в Центъра за настаняване от семеен тип „Приятели” в Плевен. Предвижда се инициативата да започне в 11 часа.

На 21 март представители на Басейнова дирекция – Плевен и РИОСВ – Плевен почистиха най-посещаваната част от „Кайлъка”. От двете институции апелират към посетителите на „Кайлъка” да пазят защитената местност чиста. Отпадъците трябва да се изхвърлят в поставените кошчета и контейнери, не трябва да се замърсява и преминаващата през „Кайлъка” река. Екологичната инициатива беше подкрепена от председателите на Общинските съвети на Плевен и Долна Митрополия.

През последните десет дни бяха проведени образователни прояви с ученици от Гимназия с преподаване на чужди езици, Начално училище „Христо Ботев”, Прогимназия „Цветан Спасов”, Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков”, Професионална гимназия по механоелектротехника в Плевен, организирани от Басейнова дирекция - Плевен, Регионална инспекция по околната среда и водите – Плевен и отдел „Природа” на Регионален исторически музей – Плевен.

С подкрепата на Общината, образователни инициативи за опазването на водата се проведоха в учебни заведения в Долни Дъбник.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"