Пламен Гетов: Играх за 9 клуба, но най-близко до сърцето ми е Спартак (Плевен)

Бившият футболист стана скаут на младежкия национален отбор

"Играх за 9 клуба през кариерата, но що се отнася до сърцето, то си е още у мен, но най-близко до него са двете „С” – „Спартак” (Плевен) и „Спартак” (Варна). Във Варна започнах като професионалист едва 15-годишен, а на плевенчани посветих цели 8 сезона", казва Пламен Гетов в интервю за "Блиц".

Гетов допълва, че основният му недостатък като футболист бил този, че не тичал много. В замяна на това подавал много точно и шутирал опасно от различни разстояния. Както знаете, неговият специалитет бяха свободните удари. "За тях се иска талант, но и много труд. В това отношение най-много дължа на знаменития бат`Петьо Жеков. Когато бях в ЦСКА, оставахме по един час след тренировка и упражнявахме свободни удари. По онова време той ме научи много. Аз също си имам чалъми, но не ги разкривам", отбелязва екснационалът.

Футболната легенда разкрива, че в момента работи и като скаут на младежкия национален отбор до 21 години. Гетов пътува постоянно из страната и си отваря очите за талантливи момчета.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"