МУ-Плевен посреща Националното представителство на студентските съвети

Започват честванията, посветени на основаването на студентското представителство във висшите училища

Медицинският университет в Плевен е домакин на честванията по повод на 15-годишнината от основаването на Националното представителство на студентските съвети /НПСС/ в България. НПСС е единственият законоустановен национален орган за защита на общите права и интереси на студентите и докторантите.

Проявите, свързани с годишнината ще започнат утре, 26 март, когато в Плевен ще пристигнат представители на висшите училища от цялата страна. На 27 март от 17.00 ч салона на театър "Иван Радоев" ще се състои тържествено Общо събрание на НПСС. Очаква се гости да бъдат представители на Министерския съвет, на общинската администрация в Плевен, ректорът на университета.

На 28 март в зала "Амброаз Паре" ще има заседание на НПСС, а след това в комплекса "Атлетико" ще бъде организиран благотворителен спортен турнир. Събраните средства ще бъдат използвани за стипендиантската програма на НПСС.

На 29 март ще бъде организиран туристически тур за запознаване с историческите забележителности на Плевен, съобщават от университета.