Феноменална излагация на bTV и Петър Бакърджиев

Медията прояви невиждана некомпетентност, а в национален ефир прозвучаха потресaващи глупости и лъжи

"Слушам и не вярвам на очите си", беше казал преди време професор Вучков. И аз доживях да се почувствам така, гледайки bTV. Останах изключително потресен от журналиста ПБ след коментара му за изявата на българския кечист Мирослав Барняшев на грандиозното шоу "КечМания 31", провело се в Калифорния на 31 март. Репортажът, излъчен за един от най-успелите българи в Америка, бе абсолютен резил и срам за журналистиката. В национална телевизия бе демонстрирана уникална неинформираност и некомпетентност, довела до изричането на куп глупости и откровени лъжи. А това е медия, претендираща за обективност.

Ето няколко от твърденията на ПБ в сутрешния блок на BTV и каква всъщност е истината.

ПБ: За щастие, от българските телевизии отпаднаха тези кеч предавания, защото бяха ужасни и брутални!

Истината: Те все още се излъчват. По вашите телевизии /Ринг и btv Comedy/. При това с приличен зрителски интерес. Още по-смешното е, че кечът нахлу в България и доби популярност точно заради btv и дъщерните им канали.

ПБ: От няколко години Мирослав играе ролята на руснак в американските кеч-серии. Промили му мозъка и съзнанието, и си променил името.

Истината: Кечът е режисирано спортно шоу със сценарий и сюжет. Мирослав Барняшев е българин. Играе ролята на българин, който е станал "герой на Русия" и "наемник" по сюжетна линия. Говори винаги на чист български по време на шоутата; представят го като българин, пребиваващ в Русия; има изрисувана картата на България на рамото си и... е БЪЛГАРИН. Русев/Мирослав не работи за Русия. Русев работи за Винс Макмеън, собственик на WWE. Той е актьор и прави, каквото му каже режисьорът.

ПБ, чувал ли си за Холивуд? Или може би Кристофър Уолц в "Гадни копилета" е истински нацист, а Брад Пит в "Троя" си е чистокръвен Ахил? А най-вероятно и Нина Добрев е с промит мозък, щом се мисли за вампир...

ПБ: "Това е пропаганда. Чух, че Русев посягал на американското знаме, биел се с американски военни по базите, понякога падал, понякога печелил.".

Истината: Истината е, че до "КечМания 31" Миро/Русев нямаше загуба. Двубои с войници във военни бази никога не е имало. WWE провежда такова шоу веднъж в годината, в спортна зала и то се състои специално пред войници, към които се отдава чест и уважение по този начин. Те гледат шоуто безплатно и НЕ участват в битките.

ПБ Наричаш образа на Русев "пропаганда", а забравяш, че по телевизията, за която работиш, дават османски сериали в праймтайма...

ПБ: "Бутафориите" Скалата и Гробаря ги няма вече.

Истината: На "КечМания 31", провела се преди няколко дни - те бяха там и участваха. Гледаха ги близо 80 хиляди души на живо и десетки милиони пред екраните. Двамата са легенди, като единият е и сред най-големите холивудски звезди в момента. А ако беше малко по-информиран, щеще да разбереш, че българинът вече се е изправял очи в очи на ринга със Скалата.

ПБ: /с ирония/: Кечът се гледа се от милиони, не чак толкова интелигентни, но щом се интересуват от тази история, явно са чели много книги...

Истината: Кечът е сред на-успешните бизнес индустрии вече десетки години наред и има стотици милиони фенове по целия свят. Самият факт, че българин е стигнал до там, разчитайки само и единствено на положения от себе си труд, е повече от показатален. Хубаво беше поне малко да се потрудиш и ти, за да разбереш, че у нас съществува и "Българското Кеч Общество" - https://www.bwcommunity.eu/

За финал:

От устата на неинформирания ПБ се изсипаха потресаващи обиди към Мирослав, както и към почитателите му, които в България са хиляди. Чудя се, защо ли Миро е заминал за Америка и продължава да рекламира България пред милиони по време на изявите си. Искрено се надявам да види видеото на ПБ, за да знае, че няма смисъл да се връща повече в родната ни малоумна държава.

ПБ, можеше просто да кажеш: "Браво, момчето тръгна от Пловдив и в момента за един ден изкарва толкова, колкото аз като журналистче няма да изкарам цял живот".

С уважение, прочелият повече от една книга/и написал три/, 27 годишен фен на най-популярното развлекателно спортно шоу на планетата, Георги Стоянов.