Ловят непълнолетни при спецакция в плевенските дискотеки и казина

В хода на операцията са проверени игрални зали, клубове и други увеселителни заведения

За времето от 22 часа на 3 април 2015 година до 2 часа на 4 април 2015 година на територията на град Плевен е проведена специализирана полицейска операция с участието на служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност", сектор "Противодействие на икономическата престъпност", Първо РУ "Полиция" - Плевен, Второ РУ "Полиция" - Плевен, Група за охрана на масови меропирятия, сектор "Пътна полиция " и РДПБЗН, както и служители от ТД НАП, ОДБХ и Митническо бюро.

В хода на операцията са проверени игрални зали, клубове и други увеселителни заведения. От страна на служители на ТД НАП, ОДБХ и Митническо бюро са съставени констативни протоколи на игрална зала и на два клуба, като не са установени нарушения. От страна на РДПБЗН е издадено предписание на един клуб. В друг клуб е установено едно лице без документ за самоличност - съставен акт за административно нарушение по ЗБЛД.

Пред заведения са установени три лица без документи за самоличност и са съставени 3 акта за административно нарушение по ЗБЛД.

В централната градска част са установени осем непълнолетни лица без придружител, като същите са предадени с протокол на родител, връчени са им призовки за явяване във Второ РУ "Полиция" - Плевен за съставяне на актове по Закона за закрила на детето /ЗЗД/.

От страна на служители на сектор "Пътна полиция" са съставени 4 акта за управление на МПС след употреба на алкохол и един акт за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.