В Левски се подготвят за Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки”

При голям брой участници ще се организира и втори фестивален ден

В град Левски ще се проведе ежегодния Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки” в началото на месец май. Организатори на събитието са Община Левски и НЧ „Георги Парцалев“, съобщиха от местното управление.

Фестивалът има състезателен характер и цел да издири, съхрани и популяризира фолклорното ни наследство и в частност на северняшката фолклорна област, да стимулира културните и образователни институции при работа с различни възрастови групи в областта на песента, танца и музиката.

Участие във фестивала могат да вземат всички групи, състави, оркестри, ансамбли, индивидуални изпълнители в областта на българския фолклор. Възрастови ограничения за участие няма. Възрастта е от значение само в конкурсната програма и при оценяването.

Официалното откриване ще започне на 1-ви май от 10:00 часа на сцената пред Общината. При голям брой участници ще се организира и втори фестивален ден на 2-ри май.

Заявки за участие се подават по електронен път на [email protected] или на хартиен носител на адрес: Община Левски, бул. „България” № 58, 5900 гр. Левски, Област Плевен. Повече информация може да се открие на официалния сайт на Община Левски.