Празничните дни изкараха пияни шофьори из Плевенско

На нарушителите е издаден талон за медицинско изследване

В 21:30 часа на 10 април в рамките на специализирана операция при обход в Горни Дъбник е спрян за проверка лек автомобил «Опел Корса», собственост и управляван от 30-годишен от същото село. Установило се е, че водачът има 1.62 промила алкохолна концентрация.

На 11 април в 09,20 часа в село Крушовица автопатрул спира за проверка лек автомобил "Трабант" с водач 59-годишен местен жител. Установено е, че предната регистрационна табела е издадена за друго превозно средство.

Същият ден в РУ МВР-Кнежа е започнато незабавно производство срещу 21-годишен местен жител. На 10 април около 23.40 часа в Кнежа на улица "Димитър Бутански" противозаконно е попречил на полицейски орган - автопатрул да му извърши проверка. Младежът е установен да управлява лек автомобил "Ауди-А4" след употреба на алкохол. След като му е даден талон за медицинско изследване той представил за вземане на кръв друго лице - също 21-годишен от Кнежа.

Около 22.20 часа на този ден в хода на полицейска операция на територията на Койнаре при проверка на матоциклет "Хонда", без регистрационен номер, е установено, че водачът – 17-годишен от същия град, управлява с 1.54 промила алкохолна концентрация. От извършената справка е изяснено, управлява без свидетелство и в срока на влязло в сила наказтелно постановление.

На 12 април около 01.00 часа в Червен бряг на ул."Антим I" на кръстовището с улица "Екзарх Йосиф", лек автомобил "Опел Корса", управляван от 33-годишен местен жител, при движение на заден ход е блъснал правилно навлизащият в кръстовището лек автомобил "Рено Клио". При инцидента са нанесени незначителни материални щети. При извършената проверка с "Дрегер" е установено, че водачът на «Опел»-а управлява след употреба на алкохол - 1.78 промила.

На нарушителите е издаден талон за медицинско изследване. По случаите е уведомен районен прокурор. Образувани са бързи производства за престъпление по чл. 343 «б», ал. 1 от НК. От полицията продължават работата.