Майката на Цвети пита: Защо циганинът спечели състезанието?

На 20 април продължава делото срещу убиеца на Цвети, Влади и Ники

"На 20 април, понеделник, продължава и дай боже да приключи делото срещу убиеца Хуриет Сюлейманов, който нарочно връхлетя в отсрещното платно и помля нашите три деца по на 20 години всеки - Цвети, Ники и Владко. Дано този път плевенските вещи лица по експертизите се явят, а също и няколкото неявили се свидетели, за да приключи делото". пише майката на Цвети Таслакова - Валя. Тя допълва, че наближава година от смъртта на момчетата и 9 месеца от смъртта на Цветелинка.

"Слушам за случката с прегазеното 6-годишно дете, появилите се още пострадали от този шофьор хора. Четох за реакцията на министърката да се проведе проверка в МВР. Ами на тези в Кубрат и Исперих и Разград, дето е живял и вършал без книжка 17 години, и е крал и с гъза си през цялото време - ще проверите ли? А ще проверите ли неговите 90 заявителски материала защо не се превърнаха в дознания? Защото никой полицай не си мръдна пръста по тях, ето за това. И потънаха по давност!

Защо двамата полицаи от делото на Хуриет, дето ги е мачкал с БМВ-то на ОМВ София 2009 г не подадоха жалби за опит за убийство на длъжностни лица? А можеше да е на поне 10 години!

Защо през 2010 г в тетевенското дознание и дело, вместо опит за убийство , след като е карал пак срещу полицаите, махащи като палячовци покрай път, е заведено по чл.269 ал.1, че осуетил проверка, видиш ли само - и оттам е осъден на една година затвор? А можеше да е на поне 10 години!", отбелязва почернената майка.

"Защо, госпожо Бъчварова, грозният циганин им е по хубав и мил на вашите полицаи и дознатели от моята бяла синеока русокоса умна и хубава Цвети? Ами Ники, защо не ви е мил, той можеше да поправи всичко. Той беше грамотен, учен, мъж с бъдеще, с шарени очи, къдрави коси, на 20 г. А Владко, знаете ли го, той влезе първи по успех в цялата страна специалност право! Първи, хубав, умен, възпитан? Защо циганинът спечели състезанието - грозен, престъпен, миризлив, осъждан боклук!?

На Гергьовден бяха тръгнали на изпит по конституционно право моите деца, но ги удариха челно - вашият фаворит и любимец, електоратът с главно Ъ!

Вие знаете ли колко не ми е било време да влача черно, да не спирам да плача от една година и да гледам навръх Великден как леят бетон на Цвети и на Владко на гробовете? Ами започнете и тук проверка, пък аз рано или късно - всичките ще ви намеря и всеки ще отговаря колкото е виновен", завърша емоционалната си реч Валя Таслакова.