Година след трагедията: Ще дочакаме ли справедливост?

Отложиха за края на май делото срещу Хуриет Сюлейманов, убил плевенски младежи в катастрофа

Окръжният съд в Ловеч отложи заседанието по делото срещу Хуриет Сюлейманов, който на 5-и май 2014 година уби в катастрофа край Луковит трима 20-годишни младежи от Плевен. Сюлейманов е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице. Делото се гледа задочно, тъй като обвиняемият така и не се яви в съда. Още през януари той беше обявен за общодържавно издирване, а по актуална информация местонахождението му е в Германия.

След две отлагания ход на делото беше даден на 27-и март. Тогава бяха разпитани по-голямата част от свидетелите и вещите лица.

Вчера пред магистратите трябваше да се явят останалите свидетели, които са принудително призовани. Сред тях е и спътничката на Сюлейманов, която е очевидец на катастрофата.

Майката на едно от загиналите момчета - адвокат Галя Горанова, разкри, че заседанието е отложено, тъй като има нещастен случай в семейството на един от членовете на съдийския състав. "Имам нагласата и се надявам искрено делото да приключи на 28-ми май на първа инстанция", каза адвокат Горанова, която загуби единственото си дете в катастрофата.

След броени дни ще се навърши година от трагедията, а всички продължават да се питат - ще има ли справедливост?