Четвъртокласници проведоха урок по родолюбие, посветен на Иван Вазов

В СОУ "Иван Вазов" честват 165-годишнината от раждането на своя патрон

Тази година се навършват 165 години от рождението на Патриарха на българската литература - Иван Вазов. Като патрон на едноименното плевенско училище, честването на юбилея му е особено важно събитие.

По този повод четвъртокласници проведоха открит урок на тема родолюбие. Главни действащи лица, освен малките ученици, бяха и гостите, сред които бивши възпитаници на школото, които днес са преподаватели. Четвъртокласниците, прилежно облечени и с читанки пред себе си, с интерес изслушаха Мита за създаването на България, увлекателно разказан от тяхната класна ръководителка Надя Тодорова. Така бе открит урокът, който плавно премина към повода за събитието - красотата на родината, представена в творбите на Иван Вазов.

Урокът беше част от открита работна практика за учителите от начален етап от област Плевен с присъствието на Старши експерт по начално отбразование от РИО – Плевен Елисавета Сергеева, съобщават от училището. Директорът на СОУ "Иван Вазов" Димитър Митев и зам.-директор Росица Анастасова също се насладиха отблизо на знанията на децата.