От "БМВ Тийм Плевен": Надяваме се с помощта на плевенчани наистина да помогнем на Влади

25 дрифтъра от цялата страна са заявили участие за благотворителното шоу на 3 май

Още преди седмица съобщихме за подготвяното поредно Дрифт шоу, което "БМВ Тийм Плевен" организира. Този път то ще е малко по-различно, защото ще е благотворително. Събитието наближава и затова потърсихме за повече информация регионалния мениджър за област Плевен на Сдружение "БМВ Клуб България" Огнян Симеонов.

"С нас се свързаха приятели на Влади, които ни разказаха, че се нуждае от финансови средства, за да продължи лечението си и да да се подобрява, Така решихме да организираме едно благотворително дрифт шоу, с което се надяваме да съберем достатъчна сума за лечението му, поне за следващите няколко месеца. Идеята на нашият клуб още от самото му създаване, винаги е била да си помагаме, да се обединяваме и да учим нашите членове и ентусиастите, които по един или друг начин са свързани с марката, на морал, толерантност и обществено полезна дейност. С това мероприятие, освен че силно искаме да помогнем за оздравяването на Влади, искаме да покажем на обикновения редови гражданин и на симпатизантите на нашата любима марка, че ние не сме единствено нарушители на пътя, шофьори създаващи стрес и опасни ситуации. Ние, също така сме и човечни, добронамерени и обичаме да сме в услуга на обществото", сподели Симеонов пред Plevenutre.bg.

"Не за първи път организираме благотворителни инициативи. Организирали сме кампания за събиране на помощи за пострадалите в с. Бисер, когато бяха големите наводнения, организирали сме кампания "Безопасни улици, в която със съдействието на Община Плевен и БЧК, показвахме на бъдещите Плевенски шофьори, какво трябва да правят при нужда от спешна помощ, безопасни техники на шофиране, как да избегнат удар при рискови ситуации. Oрганизирали сме кампания за събиране на помощи за пострадалите в гр. Варна, при големите свлачища и наводнения. A точно преди 3 години, се проведе първото благотворително мероприятие в полза на Влади. Тогава успяхме да съберем сумата от 8600 лв. и тя беше дарена до стотинка на родителите на Влади. Този път се надяваме на по-успешно мероприятие. С помощта на нашите съграждани се надяваме наистина да помогнем на това момче, да върне поне част от чара и забавния характер, който притежаваше преди този нелеп инцидент", допълват организаторите.

"Погрижили сме се по време на Дрифт шоуто, през целия ден публиката да бъде забавлявана от над 25 дрифтъра от цялата страна, като само от София ще има над 7 автомобила. Също така двама от тях са редовни участници в европейския дрифт шампионат "King of Europe" и поради тази причина очакваме наистина шоуто, което ще направят нашите приятели, да е грандиозно. Чрез Plevenutre.bg, искам да изкажа едно огромно благодаря на всички момчета, които ще се включат в благотворителнoтои събитие, защото истинските герои, които правят това мероприятие възможно, са дрифтърите, които идват на собствени разноски и ще се раздават напълно за да докарат повече публика, която пък съответно с това, че закупува своя билет за вход от 5 лв., помага за оздравяването на Влади", каза още Огнян Симеонов.

Припомняме, че шоуто ще се проведе на 3-ти май на картинг писта Плевен, от 11 до 17 часа.