Ще я има ли "Улицата на цветята" в Плевен?

Временна комисия ще търси решение на възникналия проблем

Председателят на Общинския съвет в Плевен Дарин Ангелов информира за взетите решения на заседанието на местния парламент от 30 април и коментира казуса с Улицата на цветята на паркинга пред "Ростов", където 20 павилиона са застрашени от премахване.

"Проблемът се появи след нарушение на ВАС, с което собственикът на земята, която граничи с тази на "Улицата", му уважи молбата и му дава решение за строеж. През юни месец изтича договорът на наемателите с павилионите и собственикът иска да се възползва от правата си да построи на тази територия комплекс. Такова е намерението му - сграда за обществено обслужване - търговски център или офис сграда. Въпрос на инвестиционно виждане", коментира Ангелов.

"Проблемът е, че преди 5 години на тези хора им е дадена тази площ, да се настанят, да си разположат павилиони, в които са инвестирали. Съоръженията са преместваеми и реално ние не можем да им удължим договорите за повече време. Не можем да отменяме на Върховния съд решенията", заяви още той.

"Крайното решение, което бе взето, е на следващото заседание да обсъждаме отново този въпрос. За целта се състави временна комисия, която да провери всички възможни варианти, които да бъдат предложени на тези хора - ще опитаме да се постигне някакво споразумение с този господин. Проблемът не е малък, но той е създаден назад във времето, а сега излиза със страшна сила", отбеляза председателят на Общинския съвет. Той допълни, че на цветарите е предложено да бъдат преместени около Спортно-информационния център.