12 aбитуриенти-сираци се нуждаят от помощта на плевенчани

Билети за предстоящия благотворителен концерт не се продават и входът е свободен

На 8 май 2015г. от 18.30 часа в плевенския "Панорама Мол" ще се проведе благотворителен концерт в подкрепа на абитуриенти в неравностойно положение, за което вече ви известихме неведнъж. Припомняме, че инициативата се организира от Националното сдружение на сираците в България под патронажа на народния представител от Плевен Владислав Николов.

Концертът се организира в рамките на инициативата "Фестивал на красотата - Плевен 2015", която подпомогна 28 младежи и девойки от училищата в Плевенско. В средата на месец април се проведе и трудова борса с участието на над 30 фирми и организации, които предложиха реализация на абитуриентите, като по късно се проведе шествие по централната улица на Плевен и празнична бална вечер в парк хотел "Кайлъка".

12 са абитуриентите, които няма да започнат работа и са решили да продължат образованието си във Висше учебно заведение. Това сподели за Plevenutre.bg председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов. Организаторите съобщават, че билети за концерта не се продават и входът е свободен за жителите и гостите на Плевен, като средства ще се събират чрез поставени по време на концерта урни. Участници в концерта ще са Богомил Бонев, финалист от "Х Фактор", Славена Родинова и Теодора Ганчева от "Х Фактор", младите рап изпълнители от София Say P и K- Hustle и звездата от "Гласът на България" - Селим Миров.