Модернизиран учебен център на ГДИН ще бъде открит в Плевен утре

Мисия

07-05-2015, 14:31

Снимка:

Министерство на правосъдието

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

6 месеца затвор за циганин, ударил кмета на Буковлък

Една година затвор за плевенчанин, крал чугунени капаци

На откриването ще присъства заместник-министърът на правосъдието Андрей Янкулов

Реновираният Учебен център за първоначална подготовка, преподготовка и повишаване квалификацията на личния състав на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” /ГДИН/ ще бъде открит в Плевен на 8 май т.г. /петък/ в 11.00 ч. Ремонтът и преоборудването на сградата, финансирани от Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 г., са на стойност 611 132,84 лв. Това информират от министерството на правосъдието.

На откриването в Плевен ще присъстват заместник-министърът на правосъдието Андрей Янкулов, временно изпълняващият длъжността главен директор на ГДИН Свилен Цветанов, Линда Еврик- служител за връзка по въпросите на полицията и митниците в Посолството на Кралство Норвегия у нас, началникът на затвора в Плевен Иван Петков, магистрати, представители на Министерството на вътрешните работи.

През Учебния център в Плевен за първоначално обучение, чието времетраене е около три месеца, преминават всички служители на ГДИН от направленията в цялата страна. Учебният център се ползва също и за последващо обучение на служителите, както и за провеждане на семинари и вътрешни обучения на пенитенциарната система. Освен ремонта на действащата сграда, модернизирането в Плевен включва и изграждане на спортно-тренировъчна зала за обучение и физическа подготовка на служителите по бойно-приложни техники. Допълнително са изградени и учебни килии за симулации и трениране в условия, близки до реалните.

Дейностите по обекта в Плевен са част от Проект BG-15-1 „Подобряване на стандартите в затворите и арести чрез ремонтиране на инфраструктурата, за да се осигури зачитане на човешките права”. Общият бюджет на целия проект е 7 058 056 евро или 13 804 357,67 лева, като това е и размерът на отпуснатата безвъзмездна финансова помощ от страна на Норвежкия финансов механизъм.