Кметът на Плевен призова дарителите да окажат помощ на Антонио

Родителите на момчето изказват своите благодарности към всички помогнали в каузата

Съпричастност към съдбата на 15-годишния Антонио Николаев Антонов изрази кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков.

„С настоящето писмо ви информирам, че от началото на тази година започна кампания за набиране на средства за лечение на 15-годишния ученик от Професионалната гимназия в Плевен Антонио Николаев Антонов, която се провежда под патронажа на Община Плевен", е написал той по повод кампанията за набиране на средства за лечението на ученика.

"От представените в Община Плевен медицински документи е видно, че младежът боледува от церебрална парализа и шансът за неговото оздравяване е присаждането на стволови клетки в Москва, Русия. За целта са необходими 105 хиляди евро. Със съдействието на Община Плевен беше организиран благотворителен концерт с участието на Любо Киров Петя Буюклиева, Тника СВ, Били Хлапето, Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“, възпитаници на НУИ „П. Пипков“. Беше събрана сумата от 9000 лв. След апел на Министерството на образованието суми постъпват и от връстници на момчето от различни училища в страната. Със свое решение No 1401/26.02.2015г. Общински съвет – Плевен гласува сумата от 1000 лева за лечението на Антонио Антонов. Суми постъпват и от различни други спомоществователи, но за съжаление събраните средства са недостатъчни, а състоянието на младежа се влошава", се казва още в писмото.

Кметът призовава всички потенциални дарители да окажат помощ съобразно своите възможности, за да бъде осигурено навременното лечение на Антонио. Сметката за набиране на средства е: Уни Кредит Булбанк-Плевен, Антонио Николаев Антонов: BG22YNCR7527 1045712518, BIC: UNCRBGSF.“

Родителите на момчето се свързаха с Plevenutre.bg, за да изкажат и своите благодарности на Реформаторски блок-Плевен с председател Найден Зеленогорски. Партията отпусна 1000 лв. дарение в помощ на ученика. Специални благодарности родителите изказват и на изпълнителния директор на списание „Бизнес клуб България“ - Даниела Димитрова, която щедро финансира дарителската кампания.

Припомняме, че на 17 май от 11:00 ч. под мотото на организаторите БМВ клуб Плевен - Живот на скорост 4 и Община Плевен ще се проведе дрифт шоу за събиране на средства за лечението на Антонио в Москва. На 24 май от 10.30 дрифт шоу в негова помощ ще има и на картинг пистата във Враца, а на 25 май от 18.30 ч в зала "Катя Попова" в Плевен ще има благотворителен концерт под патронажа на общината. Нека желаещите се чувстват поканени и помогнат в тази добра кауза.