Спартак (Плевен) уби надеждите на Етър пред близо 3000 зрители!

"Болярите" стигнаха само до равен срещу плевенския тим

Около 3000 зрители изпълниха стадион "Ивайло" за дербито от Северозападната В група между тимовете на Етър (Велико Търново) и Спартак (Плевен). Двата отбора завършиха 1:1 и демонстрираха изключително зрелищен футбол. Може да се каже, че "спартаклии" подпечатаха билета си за завръщане в професионалния футбол с измъкнатата точка, тъй като продължават да водят със 7 пункта в класирането и мисията за "болярите" изглежда повече от невъзможна до края на първенството.

Срещата в Търново бе истински празник за футбола! През първата част и пред двете врати имаше сериозни ситуации, но до гол така и не се стигна. Атмосферата на стадиона бе доста приповдигната, като възпитаниците на Бойко Цветков бяха подкрепени от солидна агитка. Домакините също се представиха на ниво и предложиха хореография.

Спартак поведе в 50-ата минута с гол на Стефан Христов, но основна заслуга за попадението имаше Васил Шопов, който направи уникален пробив по лявото крило и предостави топката на крака на реализатора на плевенчани. Впоследствие домакините се вдигнаха на щурм, а обстановката и по трибуните видимо се поизнерви. До края на редовното време Спартак се защитаваше умело, но в 88-ата домакините се добраха до изравнителен гол след изпълнение на дузпа от Тихомир Кънев.

В 80-ата минута фен на Етър се опита да провокира феновете на Спартак, сваляйки си гащите пред тях, но за щастие плевенските ултраси запазиха хладнокръвие и не се подадоха.

Kметовете на Велико Търново и Плевен - Даниел Панов и проф. д-р Димитър Стойков, футболните легенди Красимир Балъков, Андрей Желязков и Пламен Гетов също изгледаха дербито на Северозападната "В" група.