В Червен бряг провеждат конференция за интеграция на уязвимите групи

Мероприятието ще се проведе на 20 май от 12:30 ч. в града

Кметът на Община Червен бряг - Павлин Филовски кани гражданите на заключителна конференция по проект „Въвеждане на иновативен модел на общинско социално предприятие – стъпка към интеграция на уязвимите групи в община Червен бряг“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз; схема „Без граници – Компонент 1 – Фаза 2“. Мероприятието ще се проведе на 20 май от 12:30 ч. в хотел Тачев, Червен бряг, информират от местната управа.

На събитието ще бъдат представени резултатите от проекта, чиято обща цел бе чрез трансфер на иновативна практика в областта на общинското социално предприемачество да бъдат приобщени устойчиво към пазара на труда и общността лица от уязвими групи. В изпълнение на тази цел бе трансфериран и адаптиран за местните условия един модел на общинско социално предприятие, създаден и тестван в община Спишски Хрхов, Словакия. Общинското социално предприятие в Спишски Хрхов е признато за добра практика и социална иновация в Словакия, а през 2012 година е избрано за европейска практика на годината.

„За нас ще бъде удоволствие да видим Вас или ваш представител на събитието и да споделим резултатите от проекта с Вас“, коментира кметът.

Повече подробности са изнесени на официалната уеб страница на общината.