Плевенчанинът Михаил Христов попадна сред "Достойните българи"

Министър Кралев награди параолимпиеца с медал и грамота

Европейският рекордьор в скока на дължина за хора с увреждания Михаил Христов попадна сред отличените в кампанията „Достойните българи“. Премиерът Бойко Борисов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова уважиха 13-ата официална церемония на събитието, провела се в зала 6 на НДК.

Министър Кралев отличи със златен медал и почетна грамота Михаил Христов и изтъкна, че доброто е доминиращо във всеки един българин, но не е сигурен, дали ние като общество, достатъчно честно поощряваме всяка една спонтанна изява

Припомняме, че още като дете Михаил Христов остава без ръце, въпреки това започва спортна кариера и подобрява 8 пъти европейския рекорд в лекоатлетическата дисциплина скок на дължина. На игрите за хора с увреждания завоюва 2 световни титли за младежи и мъже в същата дисциплина. Следващата цел на вдъхновяващото момче от Плевен е Олимпаидата в Рио догодина.

Кампанията „Достойните българи“ има за цел да направи достояние на родната общественост добрите постъпки на непознати българи с големи сърца, извършили геройства, показали смелост, сила на духа и характер в труден момент или станали съпричастни на благородна кауза, вдъхвайки кураж и надежда на хора, изпаднали в затруднение.