Арт школа "Колорит" се включва в "Нощ в галерията"

Връчват 87 награди на талантливите деца

ХГ „Илия Бешков“, Арт школа „Колорит“ и Община Плевен представят „Европейска нощ на музеите“. Мероприятието ще се състои на 16 май от 17.30 до 24.30 ч.

Експозициите включват Съвременно българско изкуство – живопис, графика, скулптура; 9-то международно биенале „Фодар“-Плевен 2015; Национален детски пленер „Сбъдната приказка“, представен от АИР „Боженци и Арт школа „Колорит“; Творби от 5-тата детска олимпиада по изкуствата САЩ, както и Национален детски пленер "Сбъдната приказка" - представен от Фондация „Култура“ и детската арт школа.

На откриването на изложбите тържествено ще бъдат връчени 87 престижни награди на деца от арт школа "Колорит" спечелени от Световните конкурси в САЩ и Япония, от международни и национални конкурси в България. Сред тях са участие в Световната арт Олимпиада във Вашингтон на три деца от школата и нейния ръководител Майя Ананиева, Бронзов приз от Световния детски конкурс в Токио-Япония, златни, сребърни и бронзови медали, Специални награди и почетни медали, дипломи и грамоти от международни и национални конкурси в България.