70 млади огнеборци ще мерят сили в Градската градина днес

Състезанието се провежда ежегодно и с него се цели повишаване физическата дееспособнсост на младежите

От 09.30 часа днес в района на градската градина ще бъде даден старт на регионалното състезание на МПО „Млад огнеборец”. Състезанието се провежда ежегодно и с него се цели повишаване физическата дееспособнсост на младежите и развитие на практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии. Инициативата е съвместна на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Плевен и Регионалния инспекторат по образованието – Плевен.

В регионалното състезание на МПО „Млад огнеборец” ще участват 70 деца от цялата област. Това са победителите от районните състезания, а именно: Общински детски комплекс, гр.Никопол; - ОУ „Максим Горки”, гр.Левски; - ОУ „Христо Ботев” с. Бреница, общ. Кнежа; - СОУ ”Асен Златаров”, с.Гиген, общ. Гулянци; - ОУ „Христо Смирненски”, гр.Червен бряг; - Общински детски комплекс, гр.Белене и СОУ „Христо Ботев”, гр.Долни Дъбник. Всеки отбор се състои от 9 души плюс един резерва или общо от 10 състезатели – момчета и момичета на възраст от 12 до 16 години, които ще се състезават в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 метра щафетно бягане с препятствия”.

От 12 часа предстои връчване на грамоти и награди на отличилите се отбори в състезанието и обявяване на имената на победителите, на които предстои участие на национално ниво.