И СОУ "Иван Вазов" изпрати абитуриентите си (Снимки)

Специален гост на церемонията бе депутатът от Европейския парламент Светослав Малинов

И тази година СОУ „Иван Вазов“ изпрати поредния випуск дванадесетокласници. Официалната церемония се проведе днес, информират от школото.

Около 11 часа учениците вече се бяха събрали пред входа на училището и чакаха развълнувани началото на събитието. Както всяка година, така и тази, церемонията започна с издигане на знамената. Под звуците на химна на Република България бяха издигнати трибагреника на родината ни и знамето на СОУ „Иван Вазов“.

Тази година специален гост на церемонията по изпращането на випуска беше депутатът от Европейския парламент Светослав Малинов, който поздрави завършващите абитуриенти и гостите. На тържеството присъстваха и трима представители на новоучреденото училищно настоятелство.

На тържеството присъстваха и трима представители на новоучреденото училищно настоятелство. Те също поздравиха завършващите дванадесетокласници и останалите ученици. Последва традиционната тържествена реч на директора на училището- г-н Димитър Митев. С това специално слово той официално се сбогува с абитуриентите, пожелавайки им „На добър час!“.

Абитуриентите също така бяха подготвили специална изненада за своите преподаватели. Те бяха измислили 11 категории, в които отличиха най-подходящите според тях учители и ги наградиха с красиви грамоти. Класните ръководители на всичките пет завършващи паралелки пък заслужиха признанието „Класен ръководител-мечта“.

В края на церемонията дванадесетокласниците се сбогуваха със знамето на училището, a Димитър Митев лисна менче с вода пред тях – за късмет, според обичая.

Със специално слово бе почетена и паметта на Ванина Трифонова, която загина в катастрофа преди няколко месеца.