Поставят еко табели на 4 места в Плевен

Животът

15-05-2015, 17:14

Снимка:

Oбщина Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Общината ще получи дарение - еко табели

Кметът и началникът на отдел "Екология" Павлина Тодорова приеха дарението на БАКБ

Проф. д-р Димитър Стойков и началникът на отдел "Екология" в Община Плевен Павлина Тодорова приеха дарение - еко табели, от Българо-американска кредитна банка /БАКБ/. Дарението беше връчено от регионалния мениджър на Българо-американската кредитна банка Калин Цветков.

На събитието, заедно със свои съученици присъства и шестокласникът Борислав Нечовски от ОУ"Д-р Петър Берон" в Плевен. Той е един от десетте наградени участници в Националния конкурс „Зелена вселена".

Над 1800 деца от 181 училища, на възраст от 7 до 14-годишна възраст се включиха в конкурса за изработване на проект за дизайн на еко табела, който се проведе от 5 ноември 2014 г. до 20 януари тази година. Директорката на училището Ваня Дражева благодари на организаторите на конкурса, "Защото е важно да съхраним нашата природа". Тя поясни, че еко табели ще бъдат поставени на още три места в Плевен - в училище "Д-р Петър Берон", в Градската градина и в началото на квартал "Сторгозия.

Директорът на ОУ"Д-р Петър Берон" връчи специален подарък от училището за Борислав Нечовски. Общо десет са наградените ученици в страната от конкурса „Зелена вселена", в който се включиха 102 общини. Предстои такива еко табели да бъдат раздадени във всичките градове, излъчили победител.