И кметът се включи в "Плевен на скорост - 2015"

Стотици зрители се събраха на картинг пистата

"Плевен на скорост” се превърна в традиция и за четвърта поредна година в неделя – 17 май, събра на картинг пистата в Плевен стотици зрители. При откриването, кметът на Община Плевен, проф. д-р Димитър Стойков увери участниците в дрифт шоуто и всички присъстващи, че „Плевен на скорост” вече е традиция и се провежда за четвърта поредна година.

„Община Плевен мисли за младите хора и подкрепя техните инициативи. Картинг пистата е мястото, където любителите на високите скорости могат да демонстрират своите умения, да вдигнат своя и на публиката адреналин, а не да правят това по улиците на града“ каза проф. Стойков.

Организаторите - БМВ Тийм – Плевен благодариха на проф. Стойков за спазеното обещание да събира феновете на високите скорости ежегодно. Минути след това кметът се качи в един от автомобилите и направи няколко обиколки на пистата, информират от местната администрация.

Днешното дрифт шоу бе и с благотворителна цел. В урни, поставени на няколко места около пистата, се събираха средства за лечението на 15-годишния Антонио Николаев, ученик от Професионалната гимназия по транспорт в Плевен. Антонио страда от церебрална парализа и събира средства за присаждане на стволови клетки в клиника в Москва.