Малчугани с награди от Общинския рецитал в Долна Митрополия (Снимки)

Днес се проведе първият конкурс за Ботева и Възрожденска поезия и проза

В навечерието на Ботевите празници на 18 май в салона на Община Долна Митрополия се проведе първият Общински рецитал – конкурс за Ботева и Възрожденска поезия и проза. Конкурсът се провежда по инициатива на НЧ „Просвета 1927 г.“ и със съдействието на Община Долна Митрополия. Намерението на организаторите е провеждането на конкурса да се превърне в традиция за общинските учебни заведения и читалища.

В надпреварата участваха деца от ОДЗ „Здравец”-Долна Митрополия, ученици от училищата в Горна Митрополия, Ореховица, Божурица, Комарево и децата от групата за художествено слово към НЧ „Просвета 1927г.“

Индивидуални награди получиха Пламен Пенчев от Долна Митрополия – първа награда, втора награда бе присъдена на Цветелина Захариева от ОУ „Христо Смирненски” Ореховица, а трета награда взе Георги Танев от ОДЗ „Здравец” Долна Митрополия. За групови изпълнения бяха присъдени награди на рециталите към НЧ „Просвета 1927 г.“ – първа награда, с втора награда бе отличен рециталът към ОУ ”Христо Ботев” Божурица и трета награда получи рециталът на учениците от ОУ „Христо Смирненски” Ореховица.