Биографията на Майкъл Джордан излиза и на български (Видео)

Историята на най-гениалния баскетболист за всички времена идва и у нас

Най-новата биография на най-великия баскетболист, писана в САЩ, скоро ще излезе на български език. Книгата „Michael Jordan: The Life“ от популярния спортен журналист и биограф Роланд Лейзънби ще се появи на книжния ни пазар благодарение на издателство „Жануа ’98“.

Книгата излезе миналото лято в САЩ и бързо предизвика сензация. Тя попадна в класацията на най-добрите спортни заглавия на „Ню Йорк Таймс“. „Michael Jordan: The Life“ бе преведена на няколко китайски наречия, италиански, полски, чешки и словашки. В Австралия пък интересът бе толкова голям, че бе издаден четвърти тираж.

„В тази осмислена, необикновена и добре подплaтена с проучвания и факти биография Лезънби ни предлага нещо много повече от живота на Майкъл Джордан. Да, всеки с зяпнала уста може да проследи разказа за баскетболната кариера на Джордан, описана с огромен размах. Но това, което прави тази книга изключителна и ценна е всичко останало в нея. Лейзънби започва разказа си много преди раждането на звездата и ни връща повече от 70 години назад в селския район на Северна Каролина, показвайки корените му чрез неговия прадядо. Дългото пътуване из живота на Джордан е забележително, защото предлага обяснение на това как Джордан се превърна в легенда“, казва в своето ревю за „Ню Йорк Таймс“ критикът Майк Грийнберг.

„Michael Jordan: The Life“ е вълнуващо, широкообхватно четиво, което съчетава историята на американското общество с психологията и превръщането на едно момче от Северна Каролина в почти космическо явление – било то от баскетболна гледна точка, социално-икономическа, или пък маркетингова и рекламна. Категорична и безпощадна, тази биография не скрива и тъмните страни на гения Майкъл Джордан – неговата мания да бъде пръв и най-добър във всичко, безпардонното му отношение към треньори и съотборници, комплексите и слабостите му, залитанията му по хазарта и още много, много подробности от живота на Въздушния. Майкъл Джордан е представен не само като Супергероя, но като човек, в цялата му пълнота и истинност.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен