В Плевен разбиха престъпна група за незаконна търговия с метадон!

Крими

19-05-2015, 12:12

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Въртят бизнес с метадон в Плевен?

Трима мъже са задържани за срок до 24 часа

Плевенски окръжен прокурор днес ще внесе искане в съда за постоянна мярка задържане под стража за 35-годишен плевенчанин, арестуван след мащабна акция на полицията при разкриване на мрежа за незаконна търговия с метадон, съобщават от полицията.

В ареста първоначално са попаднали трима, свързани с престъпната схема. Операцията е стартирала на 16 май. Около 11.30 часа в град Плевен на улица "Стефан Караджа" криминалисти от ОДМВР – Плевен и Първо РУП – Плевен засичат в момент на сделка 35-годишен пласьор и 39-годишен купувач. И двамата са от Плевен.

Последвали са проверки в лек автомобил, магазинно помещение и две жилища, обитавани от 35-годишния. При претърсване на лек автомобил "Мерцедес Ванео", управляван от пласьора, са намерени пластмасова бутилка със вместимост 100 мл. с прозрачна течност, 6 мобилни телефона със Сим-карти на различни оператори, хартиено пакетче с размери 4 х 5 см. с бяло прахообразно вещество, което по данни на 35-годишния е метамфетамин, 4 тефтери с изписани в тях саморъчно имена и прякори на лица, както и цифри, отразяващи съответни парични суми, парична сума в размер от 840 лева в различни копюри. При обиск в едното жилище на плевенчанина са открити 3 стъклени шишета, с вместимост от 100 милилитра, с етикети, с надпис "Метадон", съдържащи прозрачна течност, 5 шишета с вместимост от 100 милилитра, съдържащи прозрачна течност и сумата от 6300 лева, в различни копюри. В другия му апартамент са намерени 5 стъклени шишета, с вместимост от 100 милилитра, с етикети, с надпис "Метадон", съдържащи прозрачна течност, 3 шишета от минерална вода, с вместимост 500 мл., съдържащи прозрачна течност, 24 празни пластмасови шишета с вместимост от 100 милилитра, с етикети с надпис "Метадонова програма", саморъчно надписани с имена на различни лица, 6 удостоверения на различни лица, издадени от Метадонова програма, един полиетиленов плик, с размер 15 х 15 см., съдържащ бяло прахообразно вещество, с тегло 10 грама. При извършено претърсване в гаража му са установени 3 тефтера с изписани в тях саморъчно имена и прякори на лица, както и цифри, отразяващи съответни парични суми.

При претърсване в магазин за хранителни стоки в град Плевен, е задържан 28-годишен от село Буковлък. Мъжът е предал доброволно на полицаите три стъклени шишета, с вместимост от 100 милилитра, съдържащи прозрачна течност, която по негови данни е метадон.

Тримата мъже са задържани за срок до 24 часа. Процесуално-следствените действия и оперативно-издирвателни мероприятия са извършени под наблюдението на прокурор при Окръжна прокуратура – Плевен. По случая продължава работа разследващ полицай. Предстоят проверки за изясняване на схемата за препродажба на закупения метадон в Плевен.