Плевен отново ще посрещне Националния събор на "Лада Клуб България"

Националната среща на любителите на ЛАДА ще се състои на 13 и 14 юни

На 13-14 юни ще се проведе традиционния Национален събор на любителите на автомобили ЛАДА. Той е организиран от "Лада Клуб България" и за втора поредна година ще се проведе в Плевен, разбра Plevenutre.bg.

Първият ден ще стартира със събиране на всички автомобили на входа на града. Оттам с полицейски кордон ще се отиде до картинг пистата, където цял ден ще се провеждат състезания в различни класове. Предвидено е и състезание за най-красива кола. За вечерта любителите на ЛАДА ще се съберат да отпразнуват срещата си.

Идеята на събора, състезателната му част и фактът, че е национален, със сигурност прави събитието любопитно и атрактивно както за плевенчани, така и за гостите на града.

Марката връща блясъка си от преди  години, като става все по-актуална с това, че е все по-рядко срещана по улиците на България. Като цяло ретро автомобилите от бившето СССР нашумяха отново около наскоро открития ретро-музей във Варна, за който Plevenutre.bg писa след разговор с неговия собственик Цветан Атанасов.