В Червен бряг наградиха най-успешните си спортисти

Церемонията се организира за девета поредна година

По повод Деня на българския спортист Община Червен бряг връчи почетни плакети на изявени състезатели и спортни деятели. Церемонията се организира за девета поредна година и по този начин Общината отдава дължимото на състезатели, треньори, преподаватели по физическо възпитание и всички, които помагат на младите хора да получат своя шанс да се развиват в различни видове спорт, да преживеят тръпката на успеха и онова неповторимо усещане на шампионите.

Общинските отличия се връчват по решение на Общинския съвет, а наградените тази година бяха: Павел Танковски – класирал се на I-во място на 800 м и 1500 м на Националните шампионати за момичета и момчета под 16 год. в гр. Добрич и в гр. Сливен през 2014 г. Стоян Стоянов – класирал се на I-во място на 3000 м спортно ходене – момчета под 16 год. на Национален шампионат по спортно ходене в гр. Балчик през 2014 г. и Валентин Танковски – класирал се на III място на 3000 м спортно ходене – момчета под 16 год. на Национален шампионат по спортно ходене в гр. Балчик през 2014 г. И трите момчета – състезатели на КЛА „Спартак” гр. Койнаре.

За високи спортни постижения през миналата година бяха отличени и двама атлети от КЛА „Спринт” Червен бряг – Сунай Янушев, класирал се на I-во място в дисциплината „скок височина” – юноши младша възраст на Национален шампионат за юноши и девойки в гр. Сливен и Ради Весков, класирал се на II-ро място в дисциплината „хвърляне на копие” – юноши младша възраст на Национален шампионат за юноши и девойки в гр. Сливен.

Отличени бяха и младите каратеки от КБИ „Петромакс” – клон Червен бряг – Пламен Колев, класирал се на I-во място в дисциплината „макивара” на XI-ти Национален турнир по карате „За купата на Община Кнежа“ през 2014 г. и Светлин Ефтимов за златния медал, завоювал в дисциплината „макивара” на IV-ти Национален турнир по карате „Kупа Червен бряг“ през 2014 г.

Най-обещаващата ни шахматистка Патриция Найманова от ШК „Михаил Тал” - носителка на сребърен медал от Международен турнир „Траяна“ в гр. Стара Загора, бронзов медал от Държавно индивидуално първенство по ускорен шах в гр. Плевен и още двама нейни съотборника – Костадин Вачев и Преслав Вельов също получиха почетните общински плакети и грамоти.

Награди получиха също боксьорите от БК „Червен бряг” - Николай Бебов, завоювал златен медал в категория 66 кг от Държавно лично отборно първенство и Купа „България“ в гр. Пловдив и Павел Стефанов - за бронзовия медал в категория 75 кг от Държавно лично отборно първенство и Купа „България“ в гр. Русе.

За „Спортен деятел” с отличие и почетна грамота бе удостоен Цветан Рангелов – председател на по СКЛА „Спринт” гр. Червен бряг, за принос в развитието на леката атлетика в община Червен бряг и по повод 60-годишния му юбилей.