В Садовец организират почистваща акция на детските площадки

„Нека заедно изградим екологичното възпитание у децата“

В навечерието на Международния ден на детето – 31 май, Община Долни Дъбник ще проведе кампания по почистване на детските площадки, по инициативата „Да изчистим България заедно“.

„Ден преди 1-ви юни призоваваме граждани, фирми, ръководства на учебни заведения, заедно със своите възпитаници, да се включат в инициативата за почистване на местата, на които играят малчуганите, както и прилежащите им терени. Нека заедно изградим екологичното възпитание у децата!“, информират от местното управление.

Всеки включил се участник може да отрази дейността си на картата приложение в сайта на кампанията. Важна промяна в интернет приложението е, че досега на картата са се отразявали замърсените райони, а от тази година вече ще се виждат само почистените места.

Целта на кампанията „Да изчистим България заедно“ е да мотивира младите семейства да възпитават децата си в усет и грижа към красивото, чисто и подредено място за живеене, забавление, труд и отдих. Инициативата би дала добър пример и урок на всички, които изхвърляйки своите отпадъци на нерегламентирани места, замърсяват детските площадки и околната среда.