Тържествено отбелязаха 90 години читалищна дейност в село Глава

Празничната програма продължи дълго с песните, танците и стиховете на най-малките самодейци

В истински празник за цялото село се превърна честването на 90-ата годишнина от основаването на НЧ „Васил Левски 1925” в Глава. Знаменателното събитие се състоя в навечерието на Деня на славянската писменост, като символ на незагасващия огън на просвещението и културата, бликащ в това средище на духовността.

Гости на честването бяха народният представител инж. Пламен Тачев, председателят на ОбС инж. Георги Георгиев и кметът на Община Червен бряг Павлин Фильовски, председателят на Общинската организация на БСП Мирослав Михайлов, общински съветници, кметът на село Глава Венелин Вътов, бивши и настоящи читалищни дейци. С вълнуващи думи се обърна към присъстващите председателят на Читалището Галя Илиева, която е начело на културната институция неотменно от 1989 година. „Не се гаси туй, що не гасне”, с тази народна мъдрост завърши словото си Илиева и пожела нови творчески вдъхновения на читалищните колективи. На нея и на секретаря на Читалището, Емилия Василева, се падна честта да приемат от името на всички самодейци и читалищни дейци приветствията и подаръците по случай годишнината.

Празничната програма, посветена на 90-те години народополезна читалищна дейност в село Глава продължи още дълго с песните, танците и стиховете на най-малките самодейци – малчуганите от местната детска градина”Калина Малина”, учениците от Основното училище, Танцов състав „Веселие” при Читалището и гост-изпълнителите от Музикална къща „Найс Мюзик”.