Престижна награда от национален бизнес форум за ДФСГ "Интелект"

Съветът на жените в бизнеса в България отличи най-перспективния дамски отбор

На 4 и 5 юни 2015г.в София се проведе националното състезание “Най-добра учебна компания на България”, което се провежда в рамките на Младежки бизнес форум “Изгряващи звезди”, организиран от Junior Achievement Bulgaria.

Учебни компании от цялата страна представиха на щанд своите бизнес идеи и продукти, върху чието разработване и популяризиране са работили през цялата учебна година. Те бяха оценявани от жури,съставено от представители на бизнеса и публичните институции, пред които всяка учебна компания трябваше по регламент да презентира на сцена в рамките на 3 минути.

Съветът на жените в бизнеса в България отличи най-перспективния дамски отбор на форума с наградата „Тайфуни с нежни имена“. Това е учебната компания „Дестаро“ при ДФСГ „Интелект” от гр. Плевен с ръководител Йоана Лазарова. Чаровните момичета от компанията: Лора Чанчуковска, Пламена Ангелова, Антония Иванова и Орнелия Емилова, ученички от 11 клас,разработиха и прдставиха цялостна концепция за успешен бизнес.

През изтичащата учебна година в ДФСГ „Интелект“-Плевен успешно работиха 5 учебни компании: „Бетър джуниър“, „Интелект груп“, „Фиеста“, „Дестаро“ и „Фрут парадайз“,които дадоха възможности на младите мениджъри от гимназията да направят първите крачки в бизнеса и да реализират своите оригинални идеи.