Състезател на СКШ "Плевен XXI" спечели "Купата на лъвчетата"

Стилиян Нановски стана първи в своята възрастова група на детския международен турнир

Стилиян Нановски стана първи в своята възрастова група на детския международен турнир "Купата на лъвчетата" , организиран за девети път от ШК ЦСКА. При момичетата до 10 години представителката на "Плевен XXI" Любомира Ленкова спечели сребърен медал, а Аделина Тодорова се класира пета. Победител в малкия турнир Б стана Александър Ташев, а при по-големите, в турнир А купата спечели Калоян Попвасилев, и двамата от София.

Състезанието се проведе на 6 и 7 юни при комфортни условия за игра на столичната зала "Арена армеец" и събра над 130 деца от 4 възрастови групи - 8, 10, 12 и 14 години. Замисълът на организаторите от ЦСКА да предоставят идеални условия на състезателите, треньорите и родителите по време на проявата, се реализира и получи оценка като за състезание, доближаващо се до световен форум.

Освен в турнира, който се проведе в 7 кръга на класическа контрола, желаещите имаха възможност да се включат и в конкурс за решаване на шахматни задачи и етюди, както и в сеанс на едновременна игра, изнесен от състезатели на ЦСКА. Раздадени бяха 8 комплекта медали и купи, сертификати за участие, парични и предметни награди. Проявата завърши с почерпка парче торта и детско шампанско.