Подготвят ново обвинение за убиеца на Вероника

Обвинението е прецизирано, след като станали ясни резултатите от разпоредените по случая експертизи

Окръжната прокуратура във Велико Търново е разпоредила идната седмица да бъде доведен от затвора в Ловеч убиецa на 23-годишната студентка от Никопол Вероника Здравкова. Конвоирането на Илиян Здравков до старата столица е наложително, защото държавното обвинение ще му предяви конкретизирано обвинение за извършеното зверство, съобщава „Труд”.

Обвинението е прецизирано, след като станали ясни резултатите от разпоредените по случая експертизи. Предстои на извършителят да бъдат предявени и всички събрани при разследването материали. След тази процедура наблюдаващият казуса прокурор Цани Попов ще изготви обвинителен акт и ще го внесе в съда.

Очаква се Илиян Здравков да бъде изправен пред Темида веднага след съдебната ваканция наесен. Той ще отговаря за това, че около 19,30 часа на 28 февруари тази година проследил и умъртвил студентката по особено жесток начин. Драмата се разигралa в района на жп гарата в старата столица. В злокобната вечер Здравков настигнал момичето и го съсякъл със 7 удара с брадва с цел грабеж.