Спартак (Плевен) изгони шестима, сред които и капитана Любомир Иванов

Спорт

16-06-2015, 09:28

Снимка:

plevenutre.bg, архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спартак набеляза играчи за лятната си селекция

Спартак (Плевен) уреди 7 контроли

Имената на новопривлечените футболисти ще станат ясни в сряда

Старши-треньорът на Спартак Бойко Цветков разкри имената на шестима освободени от отбора. Изненадващо или не, в "Б" група за "синьо-белите" няма да играе капитанът на тима от последния сезон Любомир Иванов. Любимецът на местната публика навършва 34 години в края на 2015-та и може би това е причината да не попадне в сметките на клубното ръководство. По информация на spartak-pleven.bg на Иванов е предложена работа в школата на клуба.

Другите четирима освободени от Спартак са 20-годишният вратар Радослав Михайлов, централният защитник Петър Стоянов, Любомир Христов, Венцислав Миленов и Калоян Тодоров.

21-годишният Стоянов дойде през лятото и бързо се наложи в титулярния състав за есенния полусезон, но през пролетта попадаше рядко в игра. Любомир Христов също започваше в стартовите 11 през есента. През пролетта, обаче, юношата на Пирин 2001 отстъпи мястото си по десния фланг на защитата на Станислав Георгиев. Венцислав Миленов направи силни игри в предходния сезон, но в последния претърпя травма, след която се включи трудно в игра. Дошлият през зимната пауза ляв защитник Калоян Тодоров също стъпваше рядко на терена.

Имената на новопривлечените футболисти в Спартак ще станат ясни в сряда, когато от 17:30 часа на стадион "Плевен" Бойко Цветков ще изведе "синьо-белите" за първа тренировка от лятната им подготовка за "Б" група.