Глобиха Спартак с 625 лева заради ексцесиите в Мездра

БФС лиши от домакинство за 4 мача Локомотив (Мездра) и спря правата на двама техни футболисти

Българският футболен съюз предприе мерки и наложи наказания след скандалния мач от Републиканското за юноши старша възраст Локомотив (Мездра) - Спартак (Плевен) (0:1), след който бяха бити играчи на гостите. Дисциплинарната комисия лиши от домакинство за 4 мача Локомотив (Мездра), както и наложи още санкции.

За нанесени удари в „района на стадиона”, на основание чл.37, ал.1, т.7 б.В и във връзка с чл.16, ал.2 ДК наказва ПФК Локомотив (Мездра) с лишаване от домакинство за 4 срещи и имуществена санкция в размер на 1250 лева.

За удар с ръка и с крак, на основание чл. 22, ал.1, б.Г, колонка 5 ДК наказва Теодор Дилянов Букоев състезател на ПФК Локомотив (Мездра) със спиране на състезателни права за 4 срещи.

За извършени нарушения, на основание чл.23, ал.2, б. А, чл. 22, ал.1, б К, колонка 5, чл. 22, ал.1, б.Г, колонка 5 ДК наказва Александър Александров Омарски състезател на ПФК Локомотив (Мездра) с общо наказание спиране на състезателни права за 8 срещи.

За провокация с противников отбор, на основание чл.36, ал.1 т.5, б.А във връзка с чл.6 ДК наказва ПФК Спартак (Плевен) с имуществена санкция в размер на 625 лв.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен