Цветан Антов, номиниран за кандидат-кмет на Плевен: Не ме е страх от битки

АБВ обяви официално някои от първите кметски кандидатури на партията в Плевенско

"Без да скромнича, аз съм единственият излъчен кандидат за водач на листа и кандидат за кмет от партийните организации в общината." Това заяви на пресконференция в Плевен регионалният лидер на АБВ. Повече от половината от партийните организации вече са си извършили събранията и са предали протоколите с номинациите си в офиса. Срокът за всички е до 20 юни. Най-вероятно другата седмица ще се насрочи събрание на общинския съвет на партията и тогава всичко ще стане официално.

"Мен от битки не ме е страх. На доста битки съм бил, дори на международното поле. Който го е страх от мечки, не ходи в гората", коментира баскетболната легенда.

Антов допълни, че към момента имат излъчени доста кандидат-кметове в региона, но голяма част от тях не искат да бъдат обявени в публичното пространство все още, за да не бъдат притискани по политически причини спрямо сегашните си служби на работа. Такива са случаите в Пордим и Белене.

"Имаме готова кандидатура за Гривица. Момчето се казва Любомир Ламбев, роден е 1982 г. Занимава се с частен бизнес, с авточасти. На предните избори стигна до балотаж. В Гулянци претендентът се казва Маргарита Кирова. Тя е главен социален работник в дирекция "Социално подпомагане" в градчето, с висше икономическо образование от Свищов. Ще имаме кандидати за кметове в Бохот, Брестовец, Опанеца, Върбица, Николаево. До средата на юли ще имаме пълна яснота за всички населени места.", коментира Антов.

От АБВ имат нагласа да подкрепят сегашните общински кметове на Долни Дъбник, Кнежа, Долна Митрополия и Червен бряг, но в Левски със сигурност ще издигнат свой.