Червенобрежки боксьор – най-атрактивен състезател на Национален турнир

Васил Стефанов грабна златния медал и купата за най-атрактивната среща

Запомнящо се и изключително успешно бе представянето на Васил Стефанов от „Боксов клуб - Червен бряг” на Третото издание на Националния турнир за Купа „Локомотив”. Със златен медал и купата за най-атрактивната среща на турнира червенобрежкият състезател представи достойно своя клуб и треньора си Дойчин Цанов.

Турнирът се проведе в баскетболната зала на ОСК “Локомотив” – София. В него участваха над 40 състезатели от всички боксови клуба от страната. Състезанието се проведе във всички категории за възрастовите групи “ученици” (род.2001-2003 год.) и “девойки” (1997-2001), както и за “юноши” (1999-2000 год.) и само в две категории – до 70 кг и до 75 кг.

Преди да се изкачи на стълбичката на победителите червенобрежкият боксьор Васил Стефанов постигна изключително ценна победа на полуфинала срещу републиканския шампион Константинос Липидис от БК „Пирин” Благоевград. И въпреки, че нашият състезател е в категория 65 кг, той успя да победи 68-килограмовия боксьор с пълно съдийско решение.

Още по-категорична бе победата на Васил на финалната среща с представителя на домакините – Калоян Мартинов от „Локомотив” София. Мачът завърши още във втория рунд когато Стефанов нокаутира своя съперник. Това бе и единствения нокаут в турнира и съвсем заслужено му бе присъдена купата за най-атрактивната среща.

Честта да връчи златния медал на победителя се падна на неговия треньор, а купата боксьорът получи лично от президента на БК „Локомотив” Сф – Борислав Георгиев.