Официално: Спортното училище ще има нов директор наесен

След намесата на министър Кралев няма опасност от проваляне на приемните изпити

Директорът на Спортното училище в Плевен Петър Георгиев е подал молба за отпуск до 1 ноември и същевремнно е депозирал такава за пенсиониране. Това се е случило след среща в спортното министерство, откъдето потвърдиха информацията за Plevenutre.bg. Избирането на новия титуляр ще стане след конкурс. 

Спортният министър Красен Кралев е посетил Плевен вчера и се е срещнал с част от треньорите, които излязоха на мълчалив протест преди десетина дни и заплашиха с бойкот приема за новата учебна година заради конфликта си с Георгиев и ненормалната работна среда. На срещата е присъствал и кметът проф.д-р Димитър Стойков.

След намесата на министър Кралев и екипът му опасността от проваляне на изпитите вече не е актуална. Те ще се проведат по график, потвърдиха още от спортното министерство пред нашата медия.

С проверка по случая по разпореждане на министър Красен Кралев бе натоварен и Инспекторатът към Министерството на спорта, който вече е готов и с доклада за ситуацията. Установени са нарушения основно от документален характер.

Излизането в отпуск и желанието за пенсиониране са били доброволен акт от страна на Петър Георгиев.